0
نفر دوست دارند به این شهر سفر کنند.
جمعیت مجازی : 0

جمعیت شهری : 4800

معرفی شهر مبارک شهر با لهجه

معرفی شهر مبارک شهر

مبارک‌شهر یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان ملکان واقع شده‌است. مبارک شهر در سه کیلومتری شمال غربی شهرستان ملکان و دو کیلومتری شرق ، اتوبان مراغه به میاندوآب واقع شده است.فاصله این شهر از تبریز ( مرکز استان و بزرگ ترین شهر شمال غرب کشور ) 150 کیلومتر ، از تهران (پایتخت کشور) 656 کیلومتر و نیز از شهرستان بناب 22 کیلومتر می باشد.زبان مردم این شهر ترکی می باشد. آثار تاریخی این شهر ناشناخته می باشند ولی آثار قدیمی مانند امام زاده اوچ قارداشلار با قدمتی بیش از هفتصد سال و قبرستان آغ اولیا (قبرستان خیلی باستانی )، قراگولیگ و دایوار های قلعه قدیمی شهر{که الان آثاری نمانده) و ....نشان دهنده قدمت این شهر می باشد .این شهر شصت دومین شهر استان آذربایجان شرقی از نظر زمان تبدیل شدن به شهر ولی از لحاظ جمعیت چهل هشتمین شهر استان آذربایجان شرقی می باشد.
پیشینه و قدمت تاریخی :
مبارک شهر (مبارک آباد قبلی) با قدمتی طولانی ، آبادی بزرگ و پررونقی در اطراف بخش ملک کندی (درحال حاضر شهرستان ملکان) و به نام داغ دیبی یولقونلوی معروف بوده است.پیشینه تاریخی این آبادی به 32 نفر(به زبان ترکی اوتوز ایکی لر) برمی گردد ، که مشهور است ، این گروه افرادی شجاع و باذکاوت بوده و این منطقه (که شامل مبارک شهر فعلی ، و روستاهای یولقونلوی جدید وقدیم ،احمد آباد ،مجیدآباد ،چپقلو وچند روستای شهرستان های همسایه و...) را برای سکونت برمی گزینند ،چون این منطقه از طرفی به تپه های بلند واز طرفی به دریاچه اورمو وصل می شده واز نظر جغرافیایی وامنیتی ودفاعی سرزمینی مناسب به شمار می رفته است.
از آثار تاریخی این شهر می توان به این موارد اشاره کرد:آغ اولیا(قبرستان بسیاربزرگ)، تخت سلمان ، مسجد سوخته (زمین فعلی احداث دارالقرآن)، اوچ قارداشلار(ازبناهای به ثبت رسیده میراث فرهنگی).
وضعیت اجتماعی:
با توجه به وسعت تقریبا بزرگ این دیار ورسم و سنتی که از قدیم الایام بوده است واز آباواجداد مردمان این شهر برجای مانده است،این شهر شامل پنج محله بزرگ به نام های ؛ ورسللی، خردابا، حاج ایمان، موسالی و کلنتری، می باشد.البته باتوجه به توسعه و پیشرفت شهر وانتخاب اسامی جدید ، اثری از این نام ها بر روی تابلو های شهر دیده نمی شود، وشهرداری از اسامی جدید برای نامگذاری خیابان ها ومعابر و...استفاده می کند.
شغل اکثر مردم در مبارک شهر کشاورزی و دامداری می باشد.از محصولات مهم کشاورزی این شهر به انگور ،میوه وغلات می توان اشاره کرد.اراضی کشاورزی وباغات که پیرامون شهر را فراگرفته اند؛شهر را چون نگینی در خود جای داده اند.
با توجه به وضعیت اقتصادی خوب مردم و نزدیکی به مرزهای غربی واستان های غربی کشور تجارت وبازرگانی به صورت فوق العاده ای در این شهر رایج است.به طوری که افراد زیادی ازمردم شهر به این شیوه ی اقتصادی روی آورده وازاین راه درآمد زیادی کسب کرده اند وسرمایه گذاری هایی در سطح شهری واستانی کرده اند.بخش گسترده ای از مردم نیز در دستگاه‌های دولتی به اشتغال می‌پردازند.به طوری که رتبه های برتر کنکوری این شهر زبانزد می باشند. ازدیگرمنابع درآمدی این شهر میتوان به صنایع دستی اشاره کرد ،به طوری که فرش های دستباف مبارک شهر شهرت جهانی دارند.
مبارک شهر در مورخه ۱۲/ ۸/ ۱۳۹۲ طبق مصوبه ی هیئت وزیران و به امضای آقای اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم به شهر تبدیل شدونام قبلی آن یعنی"مبارک آباد"به"مبارک شهر" تغییر یافت.این شهر هم اکنون دارای امکانات شهری از جمله سالن ورزشی چند منظوره ، کتابخانه ی عمومی ، مرکز بهداشتی درمانی ، کانون فرهنگی وهنری ،خانه ی عالم، خانه ی قرآن ، حسینیه وزینبیه ، پایگاه مقاومت بسیج ،آموزشگاه های زبان و شهرداری و...می باشد ، به طوری که بسیاری از روستاهای اطراف نیز از امکانات این شهر استفاده می کنند.
درحال حاضر آقای "علی یوسف زاده" شهردار شهر "مبارک شهر" می باشد.

رادیو شهر مبارک شهر

رای و نظر

نظر شما درباره کشور مجازی ایران و استفاده از آن چیست؟




ثبت
مهتدین
تبلیغ

اوقات شرعی مبارک شهر

  • اذان صبح : 08:17
  • طلوع آفتاب : 09:25
  • اذان ظهر : 15:29
  • اذان عصر : 18:46
  • غروب آفتاب : 21:32
  • اذان مغرب : 21:47
  • اذان عشاء : 22:26

آب و هوا مبارک شهر

نظرات

هنوز نظری نوشته نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.