0
نفر دوست دارند به این شهر سفر کنند.
جمعیت مجازی : 6

جمعیت شهری : 45751

معرفی شهر شهربابک با لهجه

معرفی شهر شهربابک

شهر بابک يکي از شهرهاي استان کرمان است.شهربابک مرکز شهرستان شهر بابک نيز مي‌باشد
احمدعلي وزيري صاحب تاريخ کرمان مي نويسد:
« ... چون  محل نشو و نماي اردشير، شهربابک کرمان بوده و به اين جهت در آباداني اين مملکت سعي بليغ ميفرمود.» (احمد علي وزيري، تاريخ كرمان، صفحه97)
و در جايي ديگر درکتاب جغرافياي کرمان آورده است:
«... شهربابک از ابنيه ي بابک پدر مادر اردشير بابکان است که اول پادشاه طبقه ي ساسانيان بود و ملوک الطوايف را برانداخت. درزمان ملوک الطوايف که اردوان پسر نرسي از طبقه ي اشکاني در دارابجرد سلطنت داشت، اين شهر را بنا نهاده و دارالحکومه قرار داد. و در اينجا دختر خود را به ساسان بداد و اردشير متولد شد. و اين شهر از همه شهرهاي کرمان اقدم است.» (احمد علي وزيري، جغرافياي كرمان، صفحه 128)
آن چه از مجموع اظهار نظر تاريخ نويسان بر مي آيد، اوج عمران و آباداني شهربابک در دوران حکومت ساسانيان بوده و اسامي قنات ها، آبادي ها و روستاها نيز حکايت از همان زمان دارند. حتي اظهار نظر شواهد محلي(تحقيقات آقاي عباس فارسي نژاد يكي از شعراي شهرستان شهربابك) نيز با نظر تاريخ نويسان هماهنگي دارد.
مثلاً درجنوب شهربابک گود لشکرکش را محل جنگ معروف اردشير ساساني و اردوان پنجم مي دانند که به شکست اردوان مي انجامد و باعث ايجاد سلسله ساساني مي گردد.
آثار ديگري نيز وجود دارد که عمران و آباداني اين ولايت را به قبل از ساسانيان مي رساند. از جمله روستاي ميمند، معبد اَوِستا در کوه پيش اوستا و آتشکده آذربغ در کهتوکرها و ... .
اين شهر در زمان ظهور حضرت زرتشت شهري آباد بوده و داراي آتشکده ي بزرگ و مشهوري بوده است که آتش آتشکده ي يزد را از اين آتشکده که بر روي تل خاکستر کنوني قرار داشته برده اند.
در تاريخ مروج الذهب نوشته شده:
« قباد پدر انوشيروان پس از کناره گيري از سلطنت براي عبادت به آتشکده ي شهربابک رفت و دو حکيم بزرگوار به نام بوذرجمهر و بزرگمهر براي ديدار او به شهربابک آمدند و دو مزرعه به نامهاي «مهرجرد» و «بوذرجمهر» و نيز دو قلعه (کوشک) مستحکم در دو طرف راه کرمان به فارس که در آن زمان از شهربابک مي گذشته، ساختند که در حال حاضر به نام «کوشک مردان» و «کوشک بُرزي» از آثار آن دو قلعه ياد مي شود.»
(به نقل از روزنامه ي كيهان ويژه ي استان كرمان، دوشنبه 6 شهريور 1374، صفحه 1)
به هر حال آثار و شواهد و دلائل، حاکي از آن است که سابقه ي تاريخي اين شهر حتي به قبل از دوره ي ساسانيان نيز رسانيده شده است. و بنا به قولي اين شهر نامش سمنکان بوده که فردوسي نيز از آن ياد کرده و مادر سهراب را دختر پادشاه سمنکان دانسته است.
تا حدودي مي توان گفت که مطالب فوق از صحت برخوردار باشند، زيرا دو عامل اصلي باعث از بين رفتن اين اثار ارزنده، با توجه به وضعيت اقليمي منطقه در شهربابک گرديده است:
آ) هجوم اجانب قبل از اسلام و قبل از ساسانيان مانند حمله ي اسکندر مقدوني و بعد از اسلام هم مغول، بني اميه، بني عباس، محمود افغان و ... .
ب‌) حوادث جوي مانند زلزله ها و بارانهاي سيل آسا و طوفانهاي سهمگين به واسطه آبرفتي بودن منطقه و ... .

رادیو شهر شهربابک

رای و نظر

نظر شما درباره کشور مجازی ایران و استفاده از آن چیست؟




ثبت
مهتدین
تبلیغ
صدیقه برفهصدیقه برفه
محمدصادق استبرقیمحمدصادق استبرقی
علی اصغر سالاریعلی اصغر سالاری
اکبر سهرابیاکبر سهرابی

اوقات شرعی شهربابک

  • اذان صبح : 03:47
  • طلوع آفتاب : 05:11
  • اذان ظهر : 11:47
  • اذان عصر : 15:24
  • غروب آفتاب : 18:24
  • اذان مغرب : 18:42
  • اذان عشاء : 19:29

آب و هوا شهربابک

نظرات

هنوز نظری نوشته نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.